Voorstelling Herzberg opent Theaterfestival

Het Theaterfestival opent dit jaar met Simon, de Nederlandse première van een nieuw stuk van Judith Herzberg. Simon is het derde deel van de trilogie over de geschiedenis van een joodse familie van 1970 tot heden. Het stuk wordt op 5 september opgevoerd door het Duitse Schauspielhaus Düsseldorf. Nadat de groep de eerste twee delen, Leedvermaak en Rijgdraad, had geënsceneerd, werd Herzberg gevraagd een derde deel te schrijven. In februari ging de voorstelling al in Duitsland in première. Begin jaren tachtig was Leedvermaak van toneelgroep Baal, in de regie van Leonard Frank, een groot succes in Nederland. Frank deed tevens de regie van het vervolg bij Toneelgroep Amsterdamen Theater van het Oosten. Beide stukken werden vervolgens door Frans Weisz verfilmd.