Rode Kruis tegen logo in film

Het Nederlandse Rode Kruis heeft moeite met het gebruik van het Rode-Kruislogo in de nieuwe film Ja Zuster, Nee Zuster. Filmdistributeur Warner Bros. en de filmproducent Bos Bros. erkennen dat het gebruik van het rode kruis in de film en op het publiciteitsmateriaal in strijd is met de internationale regels. Het embleem verschijnt in de film en publiciteitsmateriaal op zusteruniformen, kleding en vlaggen.

Het rode kruis, een beschermingssymbool voor slachtoffers en hulpverleners in tijd van oorlog, mag in vredestijd in Nederland alleen gebruikt worden door het Nederlandse Rode Kruis en door de Nederlandse overheid, aldus de producent en de distributeur. De filmdistributeur verzocht de Nederlandse bioscopen inmiddels alle posters van Ja Zuster, Nee Zuster uit de theaters te verwijderen. Ook is gevraagd alle voorfilmpjes van de productie uit de roulatie te halen, bevestigde het bioscoopconcern Pathé.