James Bond wijkt voor Harry Potter

De première van de nieuwe James Bond-film Die another day legt het eind dit jaar af tegen de tweede Harry Potter-film en deel twee van Lord of the Rings. Om commerciële redenen kiezen bioscopen voor de laatste twee en er zijn volgens distributeur Fox te weinig zalen voor de nieuwe James Bond. Het was in de afgelopen twaalf jaar traditie dat de nieuwe Bond rond de kerst in première ging vanwege het grote aantal bioscoopbezoekers in die periode. ,,We willen de film recht doen door met minimaal honderd kopieën uit te gaan'', zegt een woordvoerder van distributeur Fox. ,,In overleg met de producent hebben we besloten dat het beter is de film naar januari te verplaatsen.'' De Bond-films trekken in Nederland gemiddeld een miljoen bezoekers. Die another day is de twintigste officiële James Bond-film en gaat 9 januari in première.