Biografie Annie M.G. Schmidt

Een biografie van Annie M.G. Schmidt (1911-1995), geschreven door Annejet van der Zijl, komt in november uit. Volgens de uitgeverij Nijgh & Van Ditmar is het ,,de eerste echte'' levensbeschrijving over de Nederlandse schrijfster. Van der Zijl gebruikte voor Anna. Het leven van Annie M.G. Schmidt onder andere honderden brieven die Schmidt voor de oorlog aan haar moeder schreef en eerder verloren gewaande correspondentie tussen Schmidt en haar echtgenoot Dick van Duijn, die ze kreeg van zoon Flip van Duijn. Ook interviews en niet eerder gepubliceerde foto's, brieven aan vriendinnen en nieuw ontdekt materiaal vormden de basis voor de reconstructie van Schmidts levensverhaal. Eerder schreef Joke Linders de biografie Doe nooit wat je moeder zegt over het schrijversschap van Schmidt. Ook Hans Vogel begon aan een biografie, maar hij overleed voor het boek af was.