Voorkeur Muziek

Beethoven

Het complete symfonische oeuvre van Ludwig van Beethoven, alle negen symfonieën, wordt uitgevoerd tijdens vijf concerten in de serie Zomerconcerten van het Amsterdamse Concertgebouw. Frans Brüggen dirigeert het Orkest van de Achttiende Eeuw, in de Negende symfonie wordt gezongen door Cappella Amsterdam, Lynne Dawson, Willeke te Brummelstroete, Paul Charles Clarke en Neil Davis.

19, 20, 22, 24, 25 augustus in het Concertgebouw Amsterdam. Inl en res: 020-6718345

Supersub

Het Britpop-juk woog zwaar op de schouders van de Amsterdams/Ierse gitaargroep Supersub, die het tot voor kort geen schande vond om in de schaduw van Oasis en Cast te figureren. Met het vertrekt van gitarist J.B. Meyer naar De Dijk tekent zich een nieuw elan af in de groep van Felix Maginn, die als doorleefd zanger op het nieuwe album Mighty Baby boven al het voorgaande uit stijgt. Cd-presentatie en concert in de nieuwe bezetting met gitarist Paul Willemsen op 20 augustus in Paradiso, Amsterdam.