Prins Claus weer terug naar IC

Prins Claus is enkele dagen geleden weer overgebracht naar afdeling intensieve zorg van het AMC. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigd.

De RVD benadrukt dat er in de gezondheidstoestand van de prins geen wezenlijke verandering is opgetreden. Zoals wel vaker gebeurt bij patiënten die langere tijd liggend moeten doorbrengen, heeft Prins Claus last van vastzittend slijm. De apparatuur waarmee dit slijm verwijderd kan worden, is alleen aanwezig op de afdeling intensieve zorg. Bovendien hebben patiënten met een zwakke gezondheidstoestand er baat bij als tijdens de behandeling de ademhaling tijdelijk wordt ondersteund, aldus de RVD. Ook beademingsapparatuur is voorhanden op de IC.

Om te voorkomen dat de prins voortdurend van de ene naar de andere afdeling vervoerd moet worden, is besloten hem op deze afdeling te houden, zegt de RVD. De artsen van de prins zijn tevreden over het functioneren van de pacemaker die vrijdag bij de prins is aangebracht. Maar de RVD benadrukt dat de toestand van prins Claus nog altijd ,,broos tot zeer broos''is.