Nederland betaalt deel kerkhof Srebrenica

Nederland heeft de nabestaanden van de slachtoffers van Srebrenica 1 miljoen euro toegezegd voor de financiering van een begraafplaats nabij Potocari. In het centrum voor identificatie van vermiste personen in voormalig Joegoslavië in Tuzla zijn inmiddels enkele honderden personen geïdentificeerd. Voor een kleine vierduizend moet dat nog gebeuren. De overblijfselen van de geïdentificeerde slachtoffers liggen in koelcellen van het centrum in afwachting van overeenstemming van de nabestaanden over een geschikte begraafplaats. De kosten van het aanleggen van een begraafplaats worden geschat op 5 tot 6 miljoen euro. Behalve Nederland heeft ook de VS toegezegd ruim 1 miljoen euro bij te dragen. Verder hebben ook Slovenië en Tsjechië zich bereid verklaard bij te dragen aan de kosten.