Brazilië blijkt in WL ook te sterk voor volleyballers

De Nederlandse volleyballers kunnen zich richten op de revanche tegen Spanje voor de nederlaag in de EK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Bert Goedkoop verloor gisteren in Recife ook de tweede wedstrijd in de finaleronde van de World League. Na Rusland was ditmaal gastland Brazilië met 3-0 te sterk: 25-23, 25-18 en 25-23. Goedkoop verklaarde de tweede nederlaag op rij door te wijzen op het vele gereis, zijn smalle selectie en ongewone omstandigheden. ,,Cuba, Moskou, Belgorod en nu Recife de jonge spelers moeten nog leren astronaut te worden. Dan die hitte hier in de zaal. Je zit consequent zonder lucht. Dat kom je nergens anders tegen. Het is een harde leerschool, maar de enige. Je moet hier topfit zijn om te winnen. Wij zijn een beetje aan vakantie toe.''