BELGIË

Voor grandioze en bizarre vaar-, voer- en vliegtuigen moet je bij Panamarenko zijn – Pan American Airlines & Co, de naam zegt het al. Galeriehouder Ronny Van de Velde heeft een 19de-eeuws industrieel gebouwtje in Antwerpen voor hem omgetoverd tot atelier annex museum. De kunstenaar zelf doopte zijn nieuwe werkruimte de `Antwerpse Luchtschipbouw'. In het vrij te bezoeken atelier overnachtten vroeger de paarden voor de paardentram, later stonden er grote transformatoren te ronken. Nu danst boven de glanzend nieuwe vloer de Papaver, een diafaan luchtschip van royaal formaat. Een zwevend eiland is in aanbouw. In mooie oude vitrines zijn de persoonlijke `hang-ups' van de kunstenaar te bekijken. Het atelier is tot en met 31 augustus open voor het publiek. Wanneer in de loop van volgend jaar het zwevend eiland klaar is, gaat het weer open.

Antwerpse Luchtschipbouw - Atelier Panamarenko, Karel Geertsstraat 2b, Antwerpen, t/m 31 aug dagelijks 10-18u. Dinsdag gesloten. Inl 0032-3-2169390.