Winst UPC dankzij zwakke dollar

Het Nederlands-Amerikaanse telecombedrijf UPC heeft dankzij de zwakke dollar in het tweede kwartaal voor het eerst in zijn bestaan een nettowinst geboekt. De grootste aanbieder van kabeltelevisie in Europa heeft dit vanochtend bekendgemaakt. Voor heel 2002 wordt geen winst verwacht. UPC, dat begin volgend jaar een omvangrijke schuldsanering wil afronden, behaalde in het tweede kwartaal een nettowinst van 567 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 914 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst is vooral te danken aan valutawinsten (588 miljoen euro) en aan een eenmalige meevaller van 347 miljoen euro door het wegvallen van enkele financiële verplichtingen. De totale omzet steeg in het tweede kwartaal vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met 35 procent tot 358,9 miljoen euro. Operationeel presteert UPC ook beter, vooral door lagere kosten en minder investeringen.