Truth Hurts

De nieuwe zangeres Truth Hurts had zich geen betere springplank kunnen wensen dan Dr.Dre. De producer van onder meer Eminem en Eve zorgde er niet alleen voor dat een aantal van haar liedjes de hitgevoelige maar toch subtiele Dre-behandeling kregen, hij garandeerde ook de maximale aandacht voor een beginnende zangeres.

Vandaar dat haar single Addictive in Amerika werd grijsgedraaid en het tot hit schopte. Truth Hurts, die haar debuut-cd Truthfully Speaking noemde, zet breed in. De zangeres kan rappen en croonen maar ook prachtig gekweld uithalen, in de beste soul-traditie. Als Truth Hurts zingt `He makes me feel pain' dan klinkt dat heel wat ernstiger dan bij veel van de eigentijdse `nu-soul'-zangeressen – het verschil tussen pijn en pijntjes, zeg maar. Toch is het eindresultaat Truthfully Speaking nogal wisselend. Naast geweldige nummers koos ze enkele oninteressante oefeningen in r&b. De glansnummers hebben een sobere begeleiding die haar volle stem mooi laat uitkomen. Dan klinkt ze gespierd en ontspannen, over een eigentijdse omfloerste electronische begeleiding. Hoogtepunt is haar onverwachte bitchy rap in Queen Of The Ghetto, waarin ze klinkt als een blazende kat.

Truth Hurts. Truthfully Speaking (aftermath 493 331)