Sterfdag Elvis groots herdacht

Ter ere van de 25ste sterfdag van Elvis Presley gaat een aantal spullen van de zanger op tournee door de Verenigde Staten. Het gaat onder andere om een jack, kostuums en een kam. De spullen komen uit zijn woning Graceland, die jaarlijks door meer dan 650.000 mensen wordt bezocht. Presley overleed op 16 augustus 1977 aan een hartaanval. Vrijdag start een negen dagen durend festival. Er vindt een concert plaats, en de organisatoren van `Elvis Week' verwachten dat die dag zo'n 50.000 tot 75.000 fans Elvis' graf zullen bezoeken. Ook Tilburg, waar Elvis ooit een broodje gegeten schijnt te hebben, staat vrijdag in het teken van de `The King'. In popcentrum 013 zijn er lezingen, films en optredens. In Amerika en Groot-Brittannië staat Elvis momenteel op nummer één met A little less conversation, een remix van de Nederlandse dj Junkie XL. Dit nummer komt als bonus track op de nieuwe verzamel-cd 30 Number One Hits te staan, een verzameling met de master tapes van Elvis' grootste hits.