Dodental Rusland 59

De zware zomerstormen die de afgelopen week het zuidwesten van Rusland hebben geteisterd hebben in totaal 59 mensen het leven gekost. Dat heeft vandaag het Russische ministerie voor Noodsituaties in een verklaring bekendgemaakt.

Gisteren was nog gemeld dat 62 Russen om het leven waren gekomen. Dat getal was afkomstig van het bestuur van de regio-Krasnodar, de streek die het zwaarst is getroffen door het slechte weer. Bovendien zouden nog eens vijftien mensen worden vermist.

Het ministerie van Noodsituaties corrigeerde het cijfer vandaag. De discrepantie is niet nader uitgelegd.

De meeste doden vielen aan de kust van de Zwarte Zee, in de buurt van de stad Novorossijsk, waar een vloedgolf van tweeëneenhalve meter hoog een vakantiedorp wegspoelde. Aanvankelijk werd hier gemeld dat meer dan honderd mensen werden vermist, maar die melding werd in de loop van deze week ingetrokken. Wel is gezegd dat er door de vloedgolf auto's en zelfs bussen in zee zijn gespoeld; of daar op dat moment mensen in zaten is niet duidelijk. Gisteren werd in het gebied gewaarschuwd voor nieuwe stormen.