Veel kritiek op expansie Eon

Tegenstanders uit verschillende landen hebben de Europese Commissie (EC) en de Duitse rechtbank benaderd om de overname van gasleverancier Ruhrgas door concurrent Eon te verbieden, meldt de Financial Times. De Duitse overheid gaf eerder toestemming voor de overname. Sir Roy Gardner, directeur van Centrica, vraagt de EC om een onderzoek. De omstreden overname werkt volgens hem een open Europese markt tegen. De Amerikaanse energiereus TXU spant samen met Duitse energiebedrijven een rechtszaak aan om de beslissing van de Duitse overheid ongedaan te maken. De Duitse bondskanselier Schröder is een groot voorstander van de overname, vanwege de positieve gevolgen voor de Duitse economie. De Duitse karteltoezichthouder was tegen de overname, maar werd door de staatssecretaris van Economie teruggefloten.