Ullrich krijgt boete en denkt aan stoppen

Voor het gebruik van amfetamine heeft de Duitse wielrenner Jan Ullrich van een rechtbank in Beieren een boete gekregen die gelijk staat aan een salaris van veertig dagen. Volgens de rechtbak gaat het om een bedrag dat uit vijf cijfers bestaat.

Twee maanden geleden, vlak voor de start van de Tour de France, werd bekend dat Ullrich bij een dopingcontrole positief was bevonden. In de urine van de renner, die herstelt van een hardnekkige knieblessure, waren sporen van amfetamine aangetroffen. Op de dag van de Tourstart, 6 juli, liet Ullrich weten dat hij in een uitgaansgelegenheid een paar pillen had geslikt, waarschijnlijk xtc. Hij had dat niet gedaan met het oog op betere prestaties, want wedstrijden reed hij als gevolg van zijn blessure niet en zou hij voorlopig ook niet rijden. Kort werd Ullrich door de Duitse wielerbond voor zes maanden geschorst.

In een vandaag verschenen vraaggesprek met het Duitse dagblad Bild maakt Ullrich zich voor het eerst openlijk zorgen over zijn toekomst als wielrenner. Hij zegt dat hij niet weet of hij nog op de fiets stapt. ,,Ik weet niet of ik me weer kan motiveren. En of mijn geblesseerde knie weer helemaal in orde komt, moet de toekomst uitwijzen'', zegt de Duitse renner.

Volgens Ullrich heeft de laatste Tour uitgewezen dat de wielerwereld zit te wachten op een sterke concurrent voor Lance Armstrong. ,,Velen zien in mij die sterke concurrent. Als ik terugkom, zal ik sterker zijn dan daarvoor.''