Heinsbroek wil NMa-onderzoek

Minister Heinsbroek (Economische Zaken) wil dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit de overname van bouwbedrijf HBG door branchegenoot BAM NBM bekijkt. Nu ligt dat verzoek nog bij de Europese Commissie in Brussel. BAM NBM en HBG, beide al behorend tot Nederlands grootste beursgenoteerde bouwconcerns, kunnen met 32.000 werknemers en een omzet van 8,5 miljard euro samen het grootste bouwbedrijf in de Benelux worden en tot de vijf grootste in Europa gaan behoren. De overname is in Brussel gemeld en zou door de Europese Commissie moeten worden afgehandeld. Een lidstaat kan echter een verzoek indienen om een overname in het eigen land te laten afhandelen. Heinsbroek vindt dat de overname vooral effect heeft op regionale bouwmarkten en dus beter in Nederland kan worden behandeld. BAM vreest dat een nieuw onderzoek tot een maand uitstel van de fusie kan leiden.