Feyenoord mist Van Haaren

Feyenoord begint vanavond zonder linkervleugelverdediger Ramon van Haaren aan de thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen het Turkse Fenerbahçe. De 29-jarige Van Haaren heeft te veel last van zijn knie en wordt vervangen door de Pool Tomasz Rzasa.

Van Haaren kwam vorig seizoen over van Roda JC naar Feyenoord, maar speelde door verschillende blessures tot dusver nog geen enkele competitiewedstrijd voor de Rotterdammers. In de voorbereiding maakte hij wel deel uit van het basiselftal dat vorige week in de Kuip met 2-2 gelijkspeelde tegen het Engelse Tottenham. Dat duel was de laatste serieuze test van Feyenoord in de aanloop naar de ontmoeting met Fenerbahçe.

Behalve de licht aan zijn knie geblesseerde Van Haaren ontbreken de linksbuitens Robin van Persie (ziek) en Ebi Smolarek (geblesseerd). De van Heerenveen overgekomen Anthony Lurling is de enige nieuweling tegen de ploeg die vorig jaar tweede in Turkije eindigde. Lurling zal als linksbuiten aan de wedstrijd beginnen.

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk vond de voorbereiding op de twee wedstrijden waarin kwalificatie voor het prestigieuze hoofdtoernooi om de Champions League moet worden afgedwongen, niet ideaal. Feyenoord begon op 6 juli met de eerste training, maar moest toen nog enige tijd belangrijke spelers als Patrick Paauwe, Pierre van Hooijdonk, Edwin Zoetebier, Shinji Ono door blessures missen. Bovendien werd Leonardo I onverwacht opgeroepen voor Jong Brazilië.

Twee jaar geleden verspeelde Feyenoord mede door een zeer rommelige voorbereiding kwalificatie voor de Champions League tegen Sturm Graz. Volgens Van Marwijk staat zijn ploeg er nu veel beter voor dan destijds.

Belangrijkste spelers bij tegenstander Fenerbahçe zijn doelman Rüstü Reçber, de Argentijnse middenvelder Ariel Ortega en het Braziliaans/Israëlische spitsenduo Cerquerira Washington en Haim Revivo.