Chailly geveld door blessure

Chef-dirigent Riccardo Chailly heeft wegens een ziekte aan zijn schoudergewricht een aantal concerten met het Koninklijk Concertgebouworkest moeten afzeggen. Het gaat om vier Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw vanaf 15 augustus en een daarop aansluitende tournee naar Salzburg, Londen, Luzern en Freiburg.

Chailly lijdt aan periarthritis scapulohumeralis, een zeer pijnlijke irritatie van het kapsel van het schoudergewricht, die kan leiden tot een verstijving van het gewricht.

Zijn arts heeft Chailly een intensieve behandeling van tenminste vier weken en verder absolute rust voorgeschreven. De chef-dirigent wordt vervangen door twee dirigenten. De Rus Vassily Sinaisky, een voormalige vast gastdirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest, dirigeert een aantal programma's met Italiaanse muziek en werk van Stravinsky en Beethoven.

De in Israël geboren Eliahu Inbal, die veelal in Duitsland werkt en ook in het vorige seizoen voor het Concertgebouworkest stond, dirigeert een aantal uitvoeringen van de Derde symfonie van Mahler.