Televisie en radio voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over Lacandon-indianen in Mexico die diep in de jungle van deelstaat Chiapas al honderden jaren weten te overleven in het regenwoud. Arme boeren zijn, op zoek naar nieuwe landbouwgrond, het regenwoud ingetrokken en schromen niet op grote schaal het woud plat te branden. Ned.1, 20.30-21.00u.

DOCUMENTAIRE

Diana: Verhaal van een prinses. Tweede deel van een vierluik over het leven van prinses Diana behandelt o.a. de spanningen tussen haar en Charles en haar affaire met haar paardrij-instructeur. Ned.3, 20.35-21.30u.

De mensen van de gevangenis. Tweede deel van een serie over de medewerkers van de gevangenis Veenhuizen behandelt onder andere een groepsgesprek van gedetineerden met een pastor. Ned.1, 22.28-22.57u.

Dokument: Lieve Olga. Aangrijpend verslag over de laatste brief van luitenant Dmitri Kolesnikov aan zijn vrouw Olga uit de Koersk, belicht de dramatische gebeurtenissen voor en na de ramp met de kernonderzeeër waarbij alle 118 opvarenden omkwamen. De Russische autoriteiten hadden weinig oog voor de gevoelens van nabestaanden. Ned.1, 22.57-23.38u.

AMUSEMENT

Shooting the past. Zie tv-vooraf. Ned.3, 22.53-0.10u.

PRAATPROGRAMMA

Aan tafel. Hoofdgast is de Belgische kunstpaus Jan Hoet. Ook de Nederlandse troubadour Boudewijn de Groot schuift aan. VRT, 22.20-23.04u.

FILM

The Love Letter (Dan Curtis, 1998, VS). Ontwerper van computerspelletjes vindt een brief in een antiek bureau, geschreven door een dichteres uit de Amerikaanse Burgeroorlog (Jennifer Jason Leigh). Drama krijgt een onwaarschijnlijke wending als hij haar terugschrijft en via een tijdreisconstructie een correspondentie begint. Net5, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

Remo Williams: The Adventure Begins (Guy Hamilton, 1985, VS). Commercieel mislukte poging om nieuwe filmheld, een proletarische variant van James Bond, te creëren. New Yorkse politieman met Koreaanse goeroe dient onder een nieuwe identiteit de strijd met corruptie aan te binden. V8, 20.30-22.25u., met reclame.

The Adventures of Ford Fairlane (Renny Harlin, 1990, VS). Minder verheffende kruising tussen een private eye en een rockfilm biedt kijkje in de keuken van de popindustrie. Andrew Dice Clay speelt de privé-detective die door een fatale Priscilla Presley op het spoor wordt gezet van een stinkend zaakje. Yorin, 21.55-23.55u., met reclame.

Hotel du Nord (Marcel Carne, 1938, Frankrijk). Over een klein hotel in St. Martin waar iedere kamer zijn eigen geschiedenis heeft en koppels zaten die slecht bij elkaar pasten. TV5, 22.15-24.00u.

RADIO

Kunststof. Gast is de Vlaamse Gerda Dendooven die naam maakte als illustratrice voor kinderboeken. Nu schrijft ze ook zelf. Haar werk is bekroond met de Boekenpauw en het Zilveren Penseel. Radio 1, 19.04-20.00u

De avonden. Onder meer de broers Marc en Peter Brusse en een gesprek met schrijver Willem Brakman over zijn werkplek. 747AM, 22.02-24.00u.

Met het oog op morgen. In deze uitzending de laatste aflevering van de serie `vergeten oorlogen'. Schrijver Adriaan van Dis praat over een mogelijke Derde Wereldoorlog, een kernoorlog en de oorlog tussen arm en rijk. Verder zanger Jan Rot over het nummer Can't help falling in love van ELvis Presley die deze week bijna vijfentwintig jaar geleden overleed. Radio 1, 23.04-24.00u.

MadiwodoVPRO. Gesprekken

met parlementair redacteur van het NOS-journaal Job Frieszo over de hectische tijden van de Nederlandse politiek en met Jan Atema, eigenaar van een uitzendbureau voor gastarbeiders in Berlijn. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.

Faros wetenschap. Historicus Diederik Aten over de geschiedenis van de dijk en kunstmorfoloog Rob Steijn over hoe de Hollandse kust in de toekomst beter beschermd kan worden tegen de voortschrijdende erosie. Morgen, 747AM, 13.30-14.00u.

Zomer in Desmet. In het eerste uur een hommage aan de 11 mei overleden journalist en essayist Martin van Amerongen en in het tweede uur een hoorspelbewerking van zijn Het matrassengraf over de laatste jaren van de Duitse dichter Heinrich Heine. Morgen, 747AM, 14.02-16.00u.