Steracteur VS crasht

De Amerikaanse acteur Jason Priestley, vooral bekend van de tv-serie Beverly Hills 90210, is gisteren zwaar gewond geraakt bij een crash op het circuit in Sparta (Kentucky). Met een snelheid van ongeveer 290 kilometer per uur knalde hij tegen een betonnen muur. Als gevolg van het ongeluk brak hij zijn rug, zijn neus en beide voeten.

Het ongeluk gebeurde in de laatste trainingswedstrijd voor de Kentucky 100, een race in de Infiniti Pro Series, een onderklasse van de Indy Racing League. Bij het uitkomen van een bocht op de Kentucky Speedway slipte de wagen van de 32-jarige Priestley en vloog tegen de betonnen muur tussen tribunes en circuit. Een van de oogetuigen van de crash was de Nederlandse autocoureur Arie Luyendijk, wiens zoon Arie jr. in dezelfde klasse rijdt als Priestley. Volgens Luyendijk was de Amerikaan met zijn wagen over de absorberende stof gereden die kort voor het ongeluk op die plek op de baan was aangebracht nadat een andere wagen olie had gelekt. De coureurs was geadviseerd die plek te mijden.