Politie zoekt naar 9-jarige Angolese asielzoeker

Een recherchebijstandsteam van 25 mensen is op zoek naar een 9-jarige Angolese jongen uit een asielzoekerscentrum in Almelo. Aanvankelijk zei de politie dat het kind voor het laatst was gezien op het station in Zwolle, maar gisteren bleek dat het ,,niet volstrekt duidelijk'' is waar dat was geweest. De politie sluit een misdrijf niet uit, zei een politiewoordvoerder. De jongen, Didinho Sebastiao, zou volgens de eerste verhalen met zijn 15-jarige broer bij een kennis in de Zwolse wijk Holtenbroek hebben gelogeerd. De broer ging op het station een kaartje kopen voor de terugreis naar Almelo. Toen hij na twintig minuten terugkwam, zou zijn broertje zijn verdwenen. De politie houdt er rekening mee dat Didinho elders in het land opduikt, omdat hij vaker met de trein reisde. Een plan om posters te verspreiden op NS-stations tussen Zwolle en Almelo is voorlopig opgeschort. Verschillende mensen worden verhoord.