Feyenoord koopt Zuid-Koreaan Song

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met de Zuid-Koreaan Chong-gug Song. De 23-jarige verdediger was tijdens het WK voetbal uitblinker in het team van bondscoach Guus Hiddink. De Zuid-Koreanen bereikten bij de wereldtitelstrijd in eigen land de halve finales. Song speelde in alle wedstrijden en scoorde in de van Turkije verloren troostfinale op het WK.

Song, wiens voornaam door Hiddink werd verbasterd tot `koekie', zou vandaag worden gekeurd in Rotterdam. Als hij de medische test goed doorstaat, tekent hij een vijfjarig contract bij Feyenoord. Vorig seizoen speelde Song in zijn geboorteland voor Pusan Icons.

Met de overgang van Song is een bedrag van vier miljoen euro gemoeid. Hij gaat bij zijn nieuwe club ongeveer 600.000 euro verdienen. Feyenoord-trainer Van Marwijk omschreef de nieuwe rechtsback vanmiddag op een persconferentie als ,,een snelle, dynamische verdediger die het team sterker kan maken''.

Song is de vijfde Zuid-Koreaan die na het WK aan de slag gaat in Europa. Vorige week tekende de Zuid-Koreaanse aanvaller Cha Doo-ri een vijfjarig contract bij Bayer Leverkusen. Hij is de zoon van Cha Bum-kun, de eerste Zuid-Koreaan in een Europese voetbalcompetitie. Bij PSV speelde in de jaren zeventig Jung Mo Hu. Middenvelder Lee Uel-yong komt dit seizoen uit voor het Turkse Trabzonspor.