Arsenal wint beker van Liverpool

Arsenal heeft gisteren de Engelse Supercup gewonnen. De kampioen en bekerwinnaar van het afgelopen jaar won in het Millennium Stadium van Cardiff met 1-0 van Liverpool. De Braziliaanse aanwinst Silva maakte op aangeven van de Nederlander Bergkamp de enige treffer van de wedstrijd.

De overwinning van Arsenal was verdiend. De Londense ploeg kon niet beschikken over de geblesseerde Van Bronckhorst, Pires, Ljüngberg en Kanu. Toch domineerde Arsenal het duel. Henry, Bergkamp en Wiltord stuitten op de sterk spelende doelman Dudek van Liverpool. De oud-Feyenoorder kreeg twee keer hulp van de paal.

Dudek was halverwege de tweede helft kansloos op een schot van Silva. De Braziliaanse wereldkampioen beloonde zijn invalbeurt met de enige treffer van de wedstrijd. Hij werd prachtig vrijgespeeld door de Nederlander Bergkamp. Vlak na de openingstreffer claimde Liverpool een strafschop toen middenvelder Vieira de Senegalees El Hadji Diouf tegen de grond werkte.

In de Belgische competitie is Anderlecht goed begonnen. De Brusselse titelfavoriet won met 2-0 bij Westerlo. De Zuid-Koreaan Seol bracht Anderlecht in de eerste helft op voorsprong. Verdediger Verheyen van Westerlo passeerde even later zijn eigen doelman.

Club Brugge won de uitwedstrijd bij La Louviere met 2-1. Club kwam snel op voorsprong, door een kopbal van Lange. Tilmant maakte uit een strafschop gelijk. De Brugse winst kwam tot stand door een treffer van Mendoza, die een verdedigingsfout afstrafte.

Kampioen Racing Genk verloor vrijdag met 3-2 van Lokeren. Standard Luik lees een 3-0 thuisnederlaag tegen Excelsior Moeskroen.