Zuidoosten van Limburg getroffen door wolkbreuk

Een wolkbreuk heeft gisteravond veel schade aangericht in het zuidoosten van Limburg. Het hevige noodweer trof volgens politie en brandweer vooral Voerendaal, Heerlen, Nuth, Hoensbroek en Brunssum. Overal kwamen putdeksels omhoog en liepen straten en kelders onder.

Bij de brandweer kwamen vanaf zes uur 130 meldingen binnen van ondergelopen kelders en woningen. Rijkswaterstaat heeft vanaf half zeven 's avonds de autosnelweg A79 tussen Klimmen en Voerendaal enkele uren afgesloten. Volgens verkeersinformatiecentrum TIC lag er op de rijbaan een plas water van zo'n veertig centimeter diep. De brandweer heeft de weg drooggepompt. Zowel op de A79 als op de Kennedybrug in Maastricht deden zich enkele aanrijdingen voor. Er vielen volgens de politie geen gewonden.