Rijkswacht stuurt De Mos stadion uit

De politie is er gisteren aan te pas gekomen om Aad de Mos de toegang tot het stadion van KV Mechelen te ontzeggen. De technisch directeur uit Nederland was een dag eerder ontslagen. ,,Aad, dat weet je toch'', riep voorzitter Willy van den Wijngaert hem toe.

De nieuwe manager Luc Verheyen had een bijeenkomst belegd om ,,de waarheid over KVM'' uit de doeken te doen. Die werd tot drie keer toe uitgesteld, wegens de aanwezigheid van De Mos en zijn advocaat.

Een gerechtsdeurwaarder overhandigde vervolgens het ontslag van De Mos op papier aan diens begeleider, die echter niet voor de ontvangst wilde tekenen. Uiteindelijk kwamen er enkele agenten om De Mos te verzoeken het stadion Achter de Kazerne onmiddellijk te verlaten. Dat deed de oud-coach van onder meer Ajax en PSV daarna meteen.

Verheyen greep vervolgens de kans vernietigend uit te halen naar de Nederlander. Hij beschuldigde hem onder meer van financiële malversaties door te stellen dat De Mos zichzelf aan transfers had verrijkt. ,,Door toedoen van De Mos stevende KV Mechelen op een faillissement af, zonder dat iemand er van wist'', verklaarde de manager. ,,De Mos heeft de club nodeloos veel geld laten uitgeven, zonder enig resultaat. Bovendien was zijn eigen functie geheel overbodig. KV Mechelen heeft de enig juiste beslissing genomen door hem onmiddellijk weg te sturen.''

Buiten het stadion verklaarde De Mos zich gekrenkt te voelen door de wijze waarop hij buiten de deur was gezet. ,,Dit getuigt van weinig respect voor wat ik voor de club heb gedaan.''