Easyjet vliegt minder

Prijsvechter Easyjet gaat tijdelijk minder vluchten uitvoeren totdat operationele problemen met het dienstrooster voor piloten en cabinepersoneel zijn opgelost. Onder meer door die problemen heeft de vliegmaatschappij de laatste tijd 28 vluchten moeten annuleren, zo werd gisteren bekendgemaakt.

Easyjet maakt nog steeds een spectaculaire groei door en is ,,tot het uiterste opgerekt'', zo staat in een brief van operationeel directeur V. Hahn-Petersen aan alle piloten, die gisteren door dagblad The Times werd afgedrukt. Volgens Hahn-Petersen moet Easyjet tijdelijk de operaties terugschroeven om weer ,,stabiliteit'' te creëren in de onderneming.

Easyjet maakte gisteren bekend dat het aantal passagiers in de maand juli met 61,7 procent is gestegen vergeleken met juli vorig jaar. De vliegmaatschappij wijt de annuleringen ook aan de vele bouwprojecten op en rondom vliegveld Luton, de uitvalsbasis van Easyjet vlakbij Londen.

Ook zou de plaatselijke luchtverkeersleiding de snelle toename van het aantal vluchten niet aankunnen.