Bestuurders ABN kopen aandelen

Na Ahold en Akzo Nobel hebben ook bestuurders van ABN Amro privé in de aandelen van de onderneming geïnvesteerd.

Bestuursvoorzitter R. Groenink en collega-bestuurder W. Jiskoot hebben afgelopen donderdag aandelen van de bank gekocht. Tegen een prijs van 15,25 euro kocht de bestuursvoorzitter 5.000 aandelen. Jiskoot, die leiding geeft aan de zakenbankdivisie van ABN Amro, kocht tegen dezelfde prijs 8.000 aandelen.

Dat blijkt uit meldingen die bij de Autoriteit Financiële Markten zijn gedaan.

Beleggers waarderen het als ondernemingsbestuurders aandelen in het eigen bedrijf kopen. Zij zien dat als teken van vertrouwen. Eerder dit jaar kocht Groenink al 10.000 aandelen aan tegen een prijs van 15,38 euro per stuk. In dezelfde periode schafte financiële topman T. de Swaan 2.000 stukken aan voor een prijs van 19,37 euro per aandeel.

De Britse topman N. Fitzgerald van Unilever verkocht onlangs juist aandelen. Na de presentatie van de kwartaalcijfers en de aangescherpte winstprognose verkocht Fitzgerald begin augustus 3.572 aandelen tegen 57,62 euro per stuk. Sindsdien is het aandeel 6 procent gestegen.

Twee maanden geleden kochten drie bestuurders van Ahold 10.000 aandelen per persoon als signaal dat de onderneming een lage waardering heeft. Bestuursvoorzitter C. van der Hoeven behoorde niet tot de kopers. Op papier hebben de kopende bestuurders ruwweg 60.000 euro de man verloren.