Rechter: boek Fortuyn moet uit de handel

Het boek Autobiografie van een babyboomer van Pim Fortuyn moet uiterlijk zondag uit de handel worden gehaald. Dat heeft de rechter in Amsterdam gisteren bepaald in een kort geding. De zaak was aangespannen door uitgeverij A.W. Bruna tegen uitgeverij Karakter en de Speakers Academy. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1998 bij A.W. Bruna als Babyboomers. Autobiografie van een generatie en Bruna heeft nog altijd de exploitatierechten. ,,Wij hebben Karakter vergeefs op ons contract met Fortuyn gewezen'', zegt directeur J. Boezeman van Bruna, ,,toen konden wij alleen nog naar de rechter stappen.'' Chr. de Graaf, directeur van Karakter, verklaarde tegenover Boekblad te menen dat de rechten van het boek bij de erven Fortuyn berusten. Hij overweegt in beroep te gaan.