Moeite met mijn nummer

Ik behoor tot de mensen die een telefoonnummer slechts op één manier kunnen zeggen. Bijvoorbeeld: vijf, vierzevenvijf, zeszevenvijf.

Geregeld heb ik iemand aan de lijn die het telefoonnummer dat ik zojuist heb doorgegeven, nog even herhaalt, maar dan volgens een ander systeem. ,,Dus ik herhaal: vijfvier, zevenvijf, zeszevenvijf.'' Ik raak daar altijd compleet van in de war. Zeker, het geëchode nummer komt me bekend voor, maar ik kan onmogelijk bevestigen dat het cijfer voor cijfer klopt. In z'n soort zijn dit hilarische gesprekjes, want doorgaans wordt het nummer wederzijds nog minstens één keer herhaald totdat beide partijen zijn gerustgesteld. In dat geval hebben we beiden last van hetzelfde. Maar ik tref ook wel eens mensen die met een zucht of een schamper lachje hun irritatie of verbazing verraden over zoveel domheid. Ze zeggen het nooit, maar je hoort ze denken: tjonge, die sukkel heeft moeite met z'n eigen telefoonnummer.

Het stomme is dat ik geneigd ben om die gedachte over te nemen, want eigenlijk vind ik het zelf ook nogal sukkelig, die weinig flexibele nummerweergave van mij.

    • Ewoud Sanders