Geen Wereldexpo Parijs

De wereldtentoonstelling in Parijs in 2004 gaat niet door. Dit heeft de Franse premier Raffarin gisteren laten weten. Als reden noemde hij het gebrek aan belangstelling: er hadden zich slechts tien landen gemeld als deelnemers.

De wereldtentoonstelling in Parijs zou een `kleine' wereldtentoonstelling worden. De `grote', officiële wereldtentoonstellingen, onder auspiciën van het Bureau International des Expositions (BIE) in Parijs, worden gemiddeld eens in de vijf jaar gehouden. De laatste was in 2000 in Hannover, de volgende zal in 2005 in Aichi, Japan, plaatsvinden. Voor 2010 is ook een grote wereldtentoonstelling gepland. Hiervoor hebben Korea, China, Rusland, Polen en Mexico zich als kandidaat gemeld. De 131 leden van het BIE kunnen besluiten om tussentijds een `kleine' wereldtentoonstelling te houden. Atlanta is dat van plan in 2007.