Winst Aegon valt mee, beurskoers schiet omhoog

De beurskoers van Aegon is rond het middaguur 7,2 procent omhooggeschoten na bekendmaking van meevallende halfjaarcijfers door het verzekeringsconcern. Aegon boekte over het eerste halfjaar een nettowinst van 763 miljoen euro, 34 procent minder dan de winst over de eerste helft van 2001. Het concern houdt zich bij de prognose van een 30 tot 35 procent mindere winst over geheel 2002, die drie weken geleden in een winstwaarschuwing werd gemeld als gevolg van de ,,ongehoord negatieve ontwikkeling op de financiële markten''. Het uitblijven van een nieuwe winstwaarschuwing door Aegon werd op de beurs positief ontvangen, evenals vanmorgen bij ABN Amro dat voorbeurs zijn cijfers presenteerde en rond het middaguur op een koerswinst van 7,7 procent stond.