Voorkeur Theater

Kyp Kwayut

In deze, ook voor wie het Fries niet machtig is, hilarische locatievoorstelling van de Friese Teatergroep Sult (Stifting Súdwesthoekse Lokaasje Teater) wordt het publiek meegenomen om een stel kippen te observeren. In dit stuk, dat een bewerking is van werk van de Poolse absurdistische schrijver Slawomir Mrozek, vieren de kippen in tenten en (Kip-)caravans hun vakantie en worden ze belaagd door een locale stroper die Vos heet. De kippen zijn een liederlijk volkje: ze koeren, ze hoeren en snoeren, ze crossen door de natuur in tereinwagens met kippengaas. Ze drinken advocaat (!) en ze maken alles stuk. Ze worden gespeeld door acteurs die zo te zien evenveel de mens als de kip bestudeerden.

Kyp Kwayut, 't Seeleantsje, Molkwerum: 15, 16, 17, 19, 20, 22, 23, 24 augustus. Reserveren alleen op 9 augustus (17-22u) en 10 aug (10-17u), tel. 0900 2025306. www.teatergroepsult.nl

Vos en Haan, scene uit Kyp Kwait van Sult (foto Anne Zorgdrager)