NEW YORK

42nd Street

De nieuwe versie van de musical 42nd Street van Joop van den Ende Theaterproducties viert triomfen op Broadway in New York. Vorig jaar won hij twee Tony Awards, belangrijke Amerikaanse theaterprijzen. Het flinterdunne verhaaltje van een provinciaals dansmeisje dat de ster wordt in een musical als ze invalt voor de diva, is gebaseerd op een roman van Bradford Ropes.

In 1980 werd het voor het eerst als musical opgevoerd op Broadway, ook toen met groot succes. De nieuwe productie van Stage Holding, de Amerikaanse productietak van Joop van den Ende, bevat massale tapdansscènes en veel klatergoud. De Nederlandse versie die in september 2000 in première ging, brak in één seizoen in Nederland en België alle bezoekersrecords. Ook de Amerikanen vallen en masse voor deze muzikale suikertaart. ,,An absolute knock-out'', commentarieerde een New Yorkse criticus.

42nd Street The Musical. Ford Center for the Performing Arts, 213 West 42nd Street, New York. Kassa open 10-20.30 uur. Res Ticket Master (0111) 212307-4100.