Hunter ziet resultaten licht dalen

Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex), heeft in het eerste halfjaar een winst geboekt van 53,3 miljoen euro, een daling van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde licht tot 857 miljoen euro.

Voor de tweede helft van het jaar onthoudt de onderneming zich van een concrete prognose. Ze vindt de vooruitzichten te onzeker. De directie rekent erop dat de economische omstandigheden in de rest van het jaar moeilijk blijven. Voor de lange termijn blijft Hunter Douglas optimistisch.

Het bedrijf investeerde aanzienlijk minder: 31 miljoen euro, tegen 50 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar.

In het tweede kwartaal werd Hunter Douglas geconfronteerd met lagere omzetten. In Europa waar het bedrijf eenderde van zijn omzet haalt, en in Noord-Amerika waar meer dan de helft van de inkomsten vandaan komen, namen de verkopen licht af.

Hunter Douglas had te kampen met winstdalingen in al zijn regio's. Alleen in Azië en Latijns Amerika die relatief weinig aan de totaalomzet bijdragen, boekte het bedrijf winstgroei.