Europese strijd

Laat die Belgen maar voor het ontbijt ligstoelen bezetten met badlakens; daar zijn wij veel te beschaafd voor.

Maar er is ook niet genoeg plaats in de eetzaal met het adembenemende uitzicht. Elke gast heeft de hoogseizoenprijs betaald en niemand wil een tweede keer verbannen worden naar de kelder. Dus worden de eettafeltjes elke avond vroeger bezet.

Ook nu wordt de strijd uitgevochten door de mannen, die het vakantieplezier van vrouw en kinderen met hand en tand verdedigen.

Steevast is de Zwitser de eerste, met de beste plaats. Ook de Engelsman komt een kwartier eerder dan zijn vrouw, met een boek. De Nederlander denkt over omkopen van het Italiaanse personeel en hangt zijn jasje alvast over een stoel.

Wanneer wij plaatsnemen, zitten reeds vijf eenzame heren nors hun plicht te doen.