Ripdeal leidt tot arrestaties

De Amsterdamse politie heeft tien mensen aangehouden naar aanleiding van de gijzeling van een 32-jarige Taiwanees in juni. De man was slachtoffer geworden van een ripdeal. Hij bleek nep xtc-pillen te hebben gekocht en toen hij verhaal wilde halen bij zijn dealer, werd hij in een woning in Amsterdam Noord vastgehouden en mishandeld. Nadat hij was gevlucht, lichtte hij de politie in. De recherche hield de 41-jarige dealer aan en trof 900 neppillen aan. Uit vervolgonderzoek bleek dat het dealen gewoon doorging. Ook bleek dat er door de verdachten naast xtc ook andere drugs werden verhandeld. De politie ontdekte gaandeweg drie drugspanden. Er werden nog eens drie Joegoslaven en twee Colombianen aangehouden. De politie verwacht nog meer arrestaties. De Taiwanees is na verhoor heengezonden omdat hij alleen nepdrugs had gekocht.