Muziek in de trein

Met verbijstering las ik in deze krant van 3 augustus dat de Spoorwegpolitie het musiceren in treinen en op stations gaat verbieden. Hoe is dat mogelijk. Als er iets is dat mij altijd in een ontzettend zonnig humeur brengt, dan is dat muziek, liefst direct al bij binnenkomst in de stationshal. Zeker als ik met de bus ben gekomen naar Utrecht-CS en ben uitgestapt op het naargeestige busstation met de vieze, kapotte trappen is er toch niets mooier dan een weemoedige tango, Vivaldi of Bach? Muziek in de trein vind ik ook heerlijk; ik kan ondertussen best lezen en zeker rustig zitten.

Er zouden volgens de NS een paar honderd mensen geklaagd hebben over de muziek. Ik denk dat er veel meer mensen zijn die er juist van genieten. Als ik bij de NS zou werken, zou ik muziek binnenhalen. En wat de spoorwegpolitie betreft: muziek maakt mensen vrolijk, het vermindert agressie, het station wordt er veiliger door en de trein ook.