Liedschrijver Hans Ninaber overleden

De liedjesmaker en pianist Hans Ninaber is gisteren op 85-jarige leeftijd overleden. Zijn grootste succes was het nummer Liefde in rhythme, dat eind jaren veertig werd gezongen door Sanny Day, de vocaliste van het combo The Millers. Bekender dan de titel zijn de eerste regels van het refrein: ,,Ik weet niet wat ik met je moet beginnen, ik heb zo'n akelig gevoel van binnen.'' Ninaber speelde orgel en piano in een groot aantal dansorkesten, en werkte ook jarenlang als solo-entertainer, onder meer in het Kurhaus. Liedjes van zijn hand werden gezongen door artiesten als Rita Corita (Morgen ga ik op dieet), de Kilima Hawaiians en Peter Koelewijn. Sommige stonden in de jaren vijftig ook op het repertoire van de orkesten van Frank Chacksfield en Edmundo Ros, de pianiste Winnifred Atwell en andere buitenlandse sterren.