Lady Maya

Lady Maya, een Amerikaanse zeearend in Beekse Bergen, duikt naar een prooi. In het zomerseizoen geeft het safaripark in Hilvarenbeek dagelijks demonstraties met roofvogels. Verschillende zeldzame soorten vliegen daarbij vrij boven het publiek en medewerkers van Beekse Bergen geven uitleg over de dieren en hun gedrag. Volgens een woordvoerder worden de vogels, die in dierentuinen zijn gefokt, zodanig getraind ,,dat ze natuurlijk gedrag laten zien''. Tijdens de demonstratie van zo'n halfuur storten de roofvogels zich op hun prooi. Amerikaanse zeearenden, die in beperkte aantallen nog voorkomen aan

de kusten van Canada en de Verenigde Staten, wegen vijf à zes kilo, hebben een spanwijdte van zo'n tweeëneenhalve meter en worden daarom wel ,,vliegende deuren'' genoemd. (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)