Hewitt botst met tennisorganisatie

Tennisser Lleyton Hewit is gisteren tijdens het toernooi in Cincinnati gebotst met de internationale tennisorganisatie ATP. De nummer één van de wereldranglijst was woedend omdat hij van de organisator van professionele tennistoernooien vlak voor zijn partij in de eerste ronde een interview moest geven.

De ATP dwong Hewitt met een journalist van de sportzender ESPN te praten. De Australiër zou een boete van 20.000 euro krijgen wanneer hij geen interview zou geven. Hewitt weigerde en ging op de bon.,,Dit kan natuurlijk niet'', foeterde Hewitt. ,,Normaal gesproken geef ik een dag voor de wedstrijd al geen interview. En nu moet ik vlak voor een wedstrijd opdraven. Dat is slecht voor mijn concentratie.''

De Australiër staat bekend om zijn moeizame relatie met de media. Volgens Hewitt werd hij pas vlak voor zijn wedstrijd tegen Robby Ginepri benaderd voor een vraaggesprek.

De ATP zegt dat Hewitt al een week van het interview wist. Hewitt koelde zijn woede op zijn tegenstander. Hij gunde de Amerikaan Ginepri geen enkele game en won met 6-0 en 6-0.

Richard Krajicek heeft de tweede ronde van het tennistoernooi van Cincinnati bereikt. De Muiderberger versloeg op het Amerikaanse hardcourt zijn Tsjechische tegenstander Novak in twee sets: 6-4 en 6-4. Krajicek revancheerde zich voor zijn eerste optreden op de harde baansoort. De Nederlander verloor vorige week op het toernooi van Toronto al in de eerste ronde van de Fin Nieminen. Krajicek stuit nu op de Australiër Mark Philippoussis.

Sjeng Schalken, sinds maandag al zeker van deelname aan de tweede ronde, moet het opnemen tegen Moya. De Spanjaard was in de eerste ronde te sterk voor zijn Franse opponent Saulnier: 6-3 en 6-3. Moya en Schalken stonden al zevenmaal eerder tegenover elkaar, Moya heeft in de statistieken een licht voordeel: 4-3. Maar de laatste twee confrontaties won de Limburger.

Schalken is in het dubbelspel al wel uitgeschakeld. Hij verloor met zijn Amerikaanse partner Gambill in de openingsronde in twee sets van het Frans/Duitse tweetal Grosjean/Kiefer: 7-6 en 6-4.