Bisschop in Vlissings debat met Costa-Gavras

De bisschop van Breda, mgr. Muskens, zal op 11 september in Vlissingen een discussie voeren met de Franse regisseur Constantin Costa-Gavras over diens controversiële film Amen (vrij naar Rolf Hochhuths toneelstuk Der Stellvertreter) en de rol van de katholieke kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het debat maakt deel uit van het Festival by the Sea, dat op 9 september opent met de Brits-hindoestaanse hit Bend it like Beckham en op 15 september afgesloten wordt met Christopher Nolans Insomnia. De prijs voor de beste literatuurverfilming zal worden toegekend door een jury met onder meer Remco Campert, Kristien Hemmerechts en Digna Sinke. Voor het eerst opent het Amsterdamse documentairefestival een filiaal in Vlissingen. Twee recente Duitse documentaires over Marlene Dietrich worden er vertoond onder de noemer IDFA by the sea.