Gemeente Delft vermoedt fraude door ambtenaren

Het college van burgemeester en wethouders in Delft gaat aangifte doen bij het openbaar ministerie in Den Haag van fraude bij het productiebedrijf Kunststof van CombiWerk. Uit een onderzoek naar mogelijke misstanden bij het bedrijf kwam naar voren dat een leidinggevende zijn ondergeschikten tijdens werktijd of ziekteverlof werkzaamheden zou hebben laten verrichten voor privé-zaken. Tevens zou er sprake zijn geweest van ,,nevenwerkzaamheden die de belangen van CombiWerk hebben geschaad'', aldus de gemeente. Naast de hoofdverdachte zouden er nog enkele ambtenaren betrokken zijn bij de fraude. De gemeente wil de hoofdverdachte ontslaan. Kunststof van CombiWerk is een sociale werkplaats waar plastic voorwerpen worden gemaakt, zoals displays voor tentoonstellingen en kaartenbakken. De gemeente vermoedt dat zij is benadeeld voor een bedrag tussen de 75.000 en de 100.000 euro.