Hoofdrolspeelster Silvera van `Allo Allo' overleden

De `Allo `Allo-actrice Carmen Silvera is afgelopen zaterdag op 80-jarige leeftijd aan longkanker overleden. In de succesvolle BBC-serie (1984-1992) speelde zij Edith, de vrouw van cafébaas René Artois (Gordon Kaye). De serie speelt zich af tijdens de bezetting van Frankrijk door het Duitse leger. Alle acteurs spreken met een vet Frans of Duits accent. De humor is melig, voorspelbaar en `pikant'. Als Silvera in haar rol van Edith, die denkt dat zij een musicalster is, in het café wil gaan zingen, stoppen klanten kaas in hun oren of verlaten het café. Terwijl haar man rommelt met de mooie serveersters, heeft zij een verhouding met een begrafenisondernemer. In `Allo `Allo speelde Silvera haar belangrijkste rol; het afgelopen jaar reisde ze nog door het land met de komedie You Only Live Twice. Volgens acteur Gordon Kaye was zij een heerlijke vrouw om mee te werken.