Britten in rij voor operakostuums

Duizenden Engelsen stonden gisteren in de rij voor een grote kostuumopruiming van het Royal Opera House in Londen. De eerste belangstellende stond al om 5.50 uur voor het gebouw bij Covent Garden, vier uur voordat de hal openging, zo meldt The Independent. Om half twaalf stonden de mensen tot Leicester Square opgesteld.

Meer dan 15.000 kostuums en accessoires als hoeden en schoenen uit opera- en balletproducties van de afgelopen veertig jaar waren te koop. De objecten variëren van een naakt vrouwenkostuum gemaakt van latex uit Das Rheingold tot een door Armani ontworpen pak uit Cosi Fan Tutte. Met ruim 1000 euro was een tutu, gedragen door Viviana Durante in Sleeping Beauty, het duurste kledingstuk. Het Royal Opera House probeert zoveel mogelijk kostuums opnieuw te gebruiken, maar deze ontwerpen waren daarvoor niet geschikt en de opslagruimte is volgens een medewerker van de kostuuumafdeling beperkt. De totale opbrengst bedraagt naar verwachting 350.000 euro.