Marten Fortuyn 2

Dat NRC Handelsblad iemand die medeverantwoordelijk is voor een walgelijke tv-uitzending (de opgraving van een lijkkist) de gelegenheid geeft een Hollands Dagboek te schrijven, getuigt niet van goede smaak. Helemaal beneden peil wordt het, als de dagboekschrijver de verdachte van de moord op Pim Fortuyn de suggestie doet na te denken over zelfmoord. Daarvoor lijkt SBS6 mij een passender medium. Verder kan ik mij moeilijk voorstellen dat het voor uw lezers interessant zou zijn om opinies over maatschappelijke vraagstukken (Kafkaiaanse overheid, benoemingsprocedure bij de Wereldbank) te lezen van een nabestaande van een slachtoffer van moord; het alleen maar familie zijn bestempelt een nabestaande nog niet tot deskundige op allerlei terreinen. Of heeft de redactie gemeend haar kolommen te moeten openstellen voor De Broer uit een oogpunt van politiek correcte `Wiedergutmachung', na mede te zijn beschuldigd van demonisering?