Lek schip naar IJmuiden gesleept

Een bulkcarrier die donderdag op de Noordzee in aanvaring kwam met een gastanker, is gisteren naar de haven van IJmuiden gesleept. Het schip genaamd Walker lag op circa 24 kilometer uit de kust. De aanvaring gebeurde donderdag in de namiddag op ongeveer 85 kilometer uit de kust van IJmuiden. De carrier, met bestemming IJmuiden, liep door de aanvaring een gat midscheeps aan bakboord op en maakte water.

Toen het schip enkele uren later stabiel kwam te liggen, heeft een bergingsvaartuig het op sleeptouw genomen. De Walker voer onder de vlag van Antigua en Barbuda en was leeg. De gastanker Cotswold, afkomstig van de Bahama's, raakte bij de botsing licht beschadigd aan de boeg en kon doorvaren. De tanker was onderweg van Noorwegen naar Antwerpen en geladen met 1600 ton propyleen. De oorzaak van de aanvaring is onbekend.