Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Eon-overname blijft verboden

Het gerechtshof in Düsseldorf houdt voorlopig vast aan een verbod op de overname van het Duitse gasbedrijf Ruhrgas door het Duitse energieconcern Eon. Dit heeft het gerechtshof gisteren meegedeeld. Door het besluit wordt de overname, die van Eon Europa's grootste private gasleverancier maakt, zeker maanden opgehouden. De rechter wil eerst een uitspraak over de rechtmatigheid van de goedkeuring die het Duitse ministerie van Economische Zaken heeft gegeven voor de miljardenovername.