Drie doden en tien gewonden op de snelwegen

Het verkeer kostte aan het begin van het weekeinde drie mensen het leven. Tien andere verkeersdeelnemers raakten bij verschillende ongelukken door heel Nederland gewond.

In het verkeer zijn gisteravond drie doden gevallen en raakten tien mensen gewond. Bij Arnhem kwamen twee jonge mannen om het leven, nadat hun auto op de N785 tussen Rozendaal en Arnhem van de weg raakte en tegen een boom botste.

De twee mannen, een 20-jarige man uit Velp en een 17-jarige man uit Arnhem, waren op slag dood. Een 21-jarige man uit Velp raakte gewond.

Hun wagen raakte om nog onduidelijke redenen van de weg. De gewonde man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem afgevoerd. Bij het incident waren geen andere weggebruikers betrokken.

Bij een ongeval op de A4 ter hoogte van Badhoevedorp zijn vrijdagavond acht mensen gewond geraakt. De snelweg richting Amsterdam was enige tijd voor een deel afgesloten. Het ongeluk was veroorzaakt door een automobilist, die volgens de politie veel te hard reed. Hij probeerde op de oprit van de A9 nog snel in te halen en raakte hierbij een hotelbusje dat tegen een andere auto botste. Het busje en de tweede auto belandden in de berm.

Twee inzittenden van het busje zijn zwaargewond afgevoerd naar het Slotervaartziekenhuis. De andere twee passagiers raakten lichtgewond. Ook de vier inzittenden van de aangereden auto raakten er twee zwaargewond. De veroorzaker van het ongeval, een 28-jarige man uit De Kwakel, bleef ongedeerd. Hij is aangehouden, zijn auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd. Uit onderzoek bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol. Op drugsgebruik moest nog worden getest.

Bij een verkeersongeval in Purmerend werd een 28-jarige man gedood, nadat een taxichauffeur verzuimde voorrang te verlenen. De taxibestuurder en een andere passagier zijn met ernstig hoofdletsel opgenomen in het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De taxichauffeur is volgens de politie zonder te stoppen het kruispunt opgereden, waar de stoplichten knipperden.