Bartman, Vellinga in München naast finale dubbeltwee

In de halve eindstrijd van de wereldbekerfinale in München, hebben de roeiers Michiel Bartman en Matthijs Vellenga geen startbewijs kunnen afdwingen voor de A-finale. Diederik Simon en Geert Cirkel plaatsten zich wel bij de laatste zes boten. Skiffeur Dirk Lippits vaart, net zoals bij de Rotsee Regatta in Luzern, de grote finale. Ook de lichte vier-zonder vaart vandaag om de medailles. Bij de vrouwen plaatste de dubbelvier zich overtuigend voor de finale. Net als de lichte vrouwen dubbeltwee van Hedi Poot en Marit van Eupen.

In de niet-olympische lichte vrouwen skiff strijden Kirsten van der Kolk, die zowel de voorwedstrijd als de halve finale won, en Mirjam ter Beek tegen elkaar. Ter Beek wist via de herkansing de halve finale te bereiken en eindigde gisteren achter Van der Kolk op de tweede plaats.