Tachtig Duitse kopieën Minoes

De Nederlandse film Minoes van Vincent Bal gaat volgende week donderdag in tachtigvoud draaien in Duitsland onder de titel Die Geheimnisvolle Minusch. Volgens distributeur Warner Bros is nog nooit een Nederlandse familiefilm op zo'n grote schaal in Duitsland in roulatie gegaan. In Nederland was Minoes, gebaseerd op het beroemde kinderboek van Annie M.G. Schmidt, de kersthit van 2001 met ongeveer 830.000 bezoekers. De film met Carice van Houten en Theo Maassen gaat over de poes Minoes die plotseling in een vrouw verandert. Samen met een journalist begint ze een persdienst waarvoor de katten in het dorpje het nieuws leveren. Minoes is verder verkocht aan distributeurs in Mexico en Japan, enkele omroepen in Scandinavië en aan de Belgische VRT, aldus Warner Bros.